Organizacija državnega kviza v polnem teku

Gasilska zveza Krško bo čez mesec dni na 18. državnem kvizu gasilske mladine gostila tekmovalno najboljši gasilski podmladek iz celotne države in v ta namen je v sredo potekal sestanek organizatorjev in predstavnikov gasilcev z nacionalne ravni.

Razširjenega delovnega srečanja so se na povabilo predsednice GZ Krško Ane Somrak, ki predseduje tudi posavski gasilski regiji, udeležili Franci Petek (poveljnik Gasilske zveze Slovenije) v družbi Nevenke Kerin, strokovne sodelavke GZS, ter Renata Rupreht, predsednica Mladinskega sveta GZS, Valerija Mirt, predsednica Mladinske komisije regije Posavje, in Sandi Lekše, tajnik regije Posavje, kot tudi Gašper Janežič (poveljnik regije Posavje), Borut Arh (poveljnik GZ Krško) in Franci Žibert (namestnik predsednice GZ Krško).

Ob ogledu prostorov Šolskega centra Krško-Sevnica, katerega je vodila koordinatorica športne dvorane krške srednje šole Blaženka Zakšek, so bile krovni gasilski organizaciji s strani GZ Krško predstavljene lokacije posameznih prizorišč dogajanja in spremljevalni program – za prikaz raznolikih aktivnosti bodo poskrbeli Poklicna gasilska enota Krško, Policijska postaja Krško, Zdravstveni dom Krško in Kinološko društvo Izar z vodniki reševalnih psov, v dogovarjanju pa so tudi predstavitve Sveta energije, interaktivnega izobraževalnega središča GEN energije, planetarija in predstavitev praktičnih dejavnosti krške srednje šole.

Na sedežu GZ Krško v starem delu mesta je sledila medsebojna seznanitev z že dogovorjenim: oblikovan je častni tekmovalni, tekmovalni in organizacijski odbor kot tudi začrtane zadolžitve za naloge neposredno izvedbenega in podpornega dela dogodka, in oblikovan predstavitveni logotip dogodka. Na razširjenem delovnem srečanju je beseda tekla tudi o določitvi časovnice dogajanja, oblikovanju sodniške ekipe in o obveščanju mentorjev sodelujočih ekip preko SMS sporočil, dorekle pa so se tudi podrobnosti glede časa pregleda ustreznosti uporabljene opreme in vsebine e-biltena, ki bo izdan ob tej priložnosti.

18. državni kviz gasilske mladine bo z ozirom na številčnost udeležbe na državnih kvizih preteklih let v Krško pripeljal do 330 tekmovalcev, skupaj z njihovimi mentorji, rezervnimi tekmovalci in navijači pa Gasilska zveza Krško pričakuje blizu 500 gasilcev, ki bodo 30. marca letos zapolnili območje Srednje šole Krško. Državnega kviza se bodo udeležile ekipe, ki so na izbirnih regijskih kvizih (oziroma v prihodnjih dveh tednih še bodo) osvojile prvi dve mesti v svoji tekmovalni kategoriji.

Gasilsko zvezo Krško, ki državni kviz soorganizira z Mladinskim svetom Gasilske zveze Slovenije, ob seveda znatni podpori strokovnega (in prostovoljnega) kadra domače gasilske zveze in regije in ob posluhu ter sodelovanju Gasilske zveze Slovenije, tako ob obilici že postorjenega in dogovorjenega, čaka poleg številnih občnih zborov prostovoljnih gasilskih društev in skupščine zveze prihodnji teden, izjemno delaven mesec.

Doroteja Jazbec