Zaključno srečanje GZ Krško 2019

Tudi letos je Gasilska zveza Krško v zaključnem mesecu koledarskega leta, 11. decembra 2019, poskrbela, da so celoletno delo sklenili skupaj tisti, ki največ časa (organizacijsko, logistično in še kako) posvetijo gasilstvu v vlogi funkcionarjev v komisijah, poveljstvu, upravnem in nadzornem odboru ter tisti, ki so tlakovali pot, da zdajšnja generacija lahko uspešno nadaljuje zastavljeno – starejši gasilci.

Po uvodnem skupinskem fotografiranju veteranov, ki štejejo 70 let in več, sta zbrane pozdravila predsednica GZ Krško Nuša Somrak in Borut Arh, slednji je kot poveljnik GZ Krško tudi strnil delovanje gasilcev na operativnem področju, nato pa je sledil zabavno-kulturni vložek z dramskim delom Farsa o možu, ki se je poročil s hudo ženo. Za izvedbo le-tega je poskrbelo pet članov dramske skupine Kulturnega društva Anton Aškerc Koprivnica z režiserko Sonjo Simončič na čelu.

Že dodobra sproščeni so navzoči nato prisluhnili Somrakovi, ki je orisala pomembnejše aktivnosti vseh organov in komisij znotraj krške gasilske zveze, Željko Selak (predsednik Komisije za veterane) pa je povedal, s kakšnimi vsebinami so iztekajoče se leto po gasilski plati zapolnili gasilski veterani.

Prijeten zaključek leta se je sklenil s pogostitvijo in marsikakšno strokovno, pa tudi čisto družabno besedo, med katerimi ni manjkalo niti takih, preko katerih so obudili spomine na čas, ko so zlasti starejši gasilci še aktivno sooblikovali gasilski utrip Gasilske zveze Krško. Preden so se razšli, so starejši gasilci že po tradiciji prejeli spominsko fotografijo, ki je bila posneta pred uradnim začetkom srečanja, vsi zbrani pa so s strani PGD Krško, kot že nekaj let, prejeli gasilski koledar za leto 2020.

Skoraj triurno druženje je vsem pustilo tople spomine, saj so takšni dogodki posebni tudi zato, ker se z zadovoljstvom in ponosom pogleda na preteklo leto, z zavedanjem, da je v slogi moč in da je medgeneracijsko sodelovanje nepogrešljivo tudi v gasilskih vrstah.

Doroteja Jazbec
Foto: arhiv GZ Krško